Fly & drive Madeira: het eiland van de eeuwige lente

Portugal, Madeira: Funchal & Santana

Uniek

Alleen bij ons te boeken

Aanbetaling nu Aanbetaling nu

Betaal nu aan, en de rest later

Inclusief vluchten Inclusief vluchten

De perfecte vakantie.

Santana

Funchal

Route van de reis (c) map created by Travellerspoint

Funchal

Ocean Garden Hotel, Funchal

Ocean Garden Hotel, Funchal

Ocean Garden Hotel, Funchal

Ocean Garden Hotel, Funchal

Ocean Garden Hotel, Funchal

Funchal

Madeira

Pestana Quinta Do Arco, Santana

Pestana Quinta Do Arco, Santana

Pestana Quinta Do Arco, Santana

Pestana Quinta Do Arco, Santana

Pestana Quinta Do Arco, Santana

Ponta de são lourenço

Parque Natural do Ribeiro Frio

Van zuid naar noord langs de oostkust

Dag 1: Amsterdam – Madeira - Funchal (ca. 14 km)
Vanaf Amsterdam vlieg je naar het eiland Madeira. Hier haal je op de luchthaven de huurauto op en rijd je naar je eerste bestemming richting het zuiden van het eiland door het glooiend landschap. Je wordt verwelkomd door bananenplantages, wijngaarden, bloemenpracht en de voor Madeira zo karakteristieke huisjes. Om alvast goed in de sfeer van Bloemeneiland Madeira te komen mag een bezoek aan een van de bijzondere tuinen als Quinta Magnolia of de Monte Palace Tropical Garden niet ontbreken. Je overnacht in het Ocean Gardens Hotel, inclusief ontbijt.

Dag 2: Funchal
Na je ontbijt is het tijd voor de hoofdstad van het eiland: Funchal. Geniet van de mediterraanse stedelijk sfeer met gezellige straatjes, gezellige pleinen en natuurlijk lekker eten. Voor een fenomenaal uitzicht over de hoofdstad ga je met de kabelbaan, naar Monte. Tijdens deze tocht heb je een mooi overzicht op Funchal. Boven op de top vind je het kerkje Igreja Nossa Senhora do Monte. Je overnacht in het Ocean Gardens Hotel, inclusief ontbijt.

Dag 3: Funchal
Vandaag is het tijd om je richting het schilderachtige dorpje Câmara de Lobos te begeven, ten westen van Funchal. Loop naar de Pico da Torre voor een panoramisch uitzicht over dit voormalige vissersdorpje met zijn rode daken, witgepleisterde huizen, groene palmen, de barokke kerk Igreja de Sao Sabastiao en een natuurlijke haven met zwarte rotsen. Vlak bij Câmara de Lobos worden de beste druiven van het eiland verbouwd. Je overnacht in het Ocean Gardens Hotel, inclusief ontbijt.

Dag 4: Funchal - Santana (ca. 42 km)
Vandaag verruil je het zuiden voor het noorden van het eiland. Met je huurauto rijd je lang de Oostkust naar Santana. Vergeet niet even te stoppen bij Porta de Cruz om de kunsten van lokale surfers te spotten of zelf een sessie te scoren. Tussen Porto da Cruz en Faial ligt een unieke rotsformatie, Penha D’Aguia, ofwel de ‘Arendsrots’. Vanaf deze rots heb je een fantastisch uitzicht over zee en de omgeving. Je overnacht in het Pestana Quinta Do Arco, incl. ontbijt.

Dag 5: Santana
Santana staat bekend om zijn Palheiros: driehoekige huisjes met witte muren, rieten daken en vrolijk gekleurde kozijnen. Sommige kun je ook nog van binnen bewonderen. Je overnacht in het Pestana Quinta Do Arco, incl. ontbijt.


Dag 6: Santana
Zorg dat je stevig hebt ontbeten vandaag is het tijd voor een wandeling tussen de hoogste bergtoppen: Pico Ruivo en Pico do Arrieiro. Voor een schitterend schouwspel doe je dat bij voorkeur voor zonsopgang of vlak voor zonsondergang. Je overnacht in het Pestana Quinta Do Arco, incl. ontbijt.

Dag 7: Santana

Op naar het schiereiland Ponta de São Lourenço voor wederom een schitterende wandeling, dit keer langs de kust. Er liggen diverse mooie rotsformaties langs deze kust en iedere hoek geeft weer een nieuwe blik op het vulkanische landschap van het eiland. Daarna kan je heerlijk luieren bij de natuurlijke baden van Porto Moniz. Je laatste nacht breng je door in Pestana Quinta Do Arco, incl. ontbijt.

Dag 8: Santana - Funchal (ca. 23 km) - Amsterdam
Geniet nog even van je laatste ontbijt en neem de prachtige omgeving nog even goed in je op. Vandaag rijd je weer terug naar Funchal om op het vliegtuig naar Amsterdam te stappen. Reken maar dat al die natuurpracht nog wel even in je geheugen gegrift staat.

De bovenstaande reisbeschrijving is van toepassing op de aanbieding met 7 nachten. De hotels en het aantal nachten staan vast, maar je bepaalt zelf hoe je de tijd op de bestemmingen invult.

Nog even bedenktijd?

Neem voor slechts € 25 een optie op de gewenste reisdata.

  • Voor € 25 neem je een optie op jouw reisdatum of -data, totdat onze aanbieding verloopt.
  • Wanneer je besluit tot aanschaf over te gaan, wordt het geld in mindering gebracht op het totaalbedrag. Zo niet, dan wordt het geld als tegoed aan je Secret Escapes-account toegevoegd.

Belangrijk! Dit is geen aanbetaling, complete of gegarandeerde boeking. Een optie zorgt er alleen voor dat tijdens de bedenktijd niemand anders de aanbieding wegkaapt. Secret Escapes is niet aansprakelijk voor ontstane kosten in het geval dat de gewenste data niet beschikbaar zijn en je reservering opgeheven wordt.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.

Wat is een aanbetaling?

Uw niet-terugvorderbare aanbetaling aan Secret Escapes verzekert u van uw reis, waarna u later – maar wel voor uw vertrek – de rest van het bedrag direct aan de reisaanbieder overmaakt, zoals in de aanbieding is gecommuniceerd.

We hebben aanbiedingen die alleen op aanbetaling geboekt kunnen worden, zodat we onze leden toegang kunnen geven tot nog meer geweldige reizen, en omdat we weten dat het plannen en betalen van een reis even kan duren.

Zie voor meer informatie, onze FAQ pagina.