De Franse keuken biedt een enorme rijkdom aan heerlijke gerechten, perfect geschikt voor de echte foodie! Houd je van een perfect diner, bereid met de meest verse ingrediënten die typerend zijn voor de streek waarin je verblijft? Dan kies je voor een weekendje weg of een heerlijke vakantie in een van de prachtige streken van het Franse land.

Verschillende Franse keukens ontdekken


Iedere regio van Frankrijk heeft een eigen basis wat betreft de kenmerkende regionale gerechten. Zo wordt in het Noordoosten van Frankrijk veel boter, worst, spek en zuurkool (en uiteraard bier) gebruikt in de gerechten met Veelal Duitse invloeden. In het noordwesten van Frankrijk komen de liefhebbers van de meest rijke Franse cuisine aan hun trekken. Hier worden veel gerechten gemaakt die gebaseerd zijn op room, crème fraîche, boter en kazen.

Verse lokale ingrediënten in de Franse cuisine

Het is niet verwonderlijk dat de Franse chef graag gebruik maakt van lokale producten. Dit zie je veel terug in de Loire vallei. In de prachtige Loire streek wordt veel gekookt met verse vis (voornamelijk zoetwatervis) en uiteraard drinkt men hier graag de heerlijke wijnen uit de Loire bij. Ook verse vruchten, zoals de appels en peren die voor de traditionele cider worden geteeld, en perziken voor een tarte tatin komen doorgaans van eigen bodem. De vele handgemaakte kazen van Franse bodem mogen uiteraard niet ontbreken op tafel. Houd je van goede wijnen? Dan roepen bijzondere streken als de Bretagne, Champagne en de Loire je!

De keuken van Parijs, mais oui!

Parijs is een bruisende stad met een meer dan interessant aanbod aan heerlijke restaurants, patissiers en boulangers. Bezoek je deze stad en houd je van macarons? Dan mag een bezoek aan Maison Laduree niet ontbreken! De wat chique Parijse keuken kenmerkt zich door een veelvoud aan gerechten, prachtige opgemaakt op het bord zoals je mag verwachten van klassieke haute cuisine.

De liefde voor Frankrijk gaat bij velen door de maag

De liefde voor het veelzijdige Frankrijk gaat bij velen van de maag. Van een verse baguette in Parijs en een crêpe op de Champs Elysée tot een boeuf bourguignon in het noorden van het land, in Frankrijk is het lastig om een chef te vinden die zonder passie kookt. Boek een weekendje weg of een roadtrip door Frankrijk en verwen jouw smaakpapillen! In ons aanbod vind je de leukste Frankrijk vakanties met korting.