Kasteel Oud-Poelgeest

Oegstgeest, Zuid-Holland, Nederland

Kasteel Oud Poelgeest

Kasteel Oud-Poelgeest

Kasteel Oud Poelgeest

Het Koetshuis

Het Koetshuis

Kasteel Oud Poelgeest

Kasteel Oud Poelgeest

Restaurant van het hotel

Restaurant van het hotel

Ontbijt in het hotel

Restaurant van het hotel

Standaardkamer

Standaardkamer

Oegstgeest

Het Koetshuis

Leiden – ca. 4 km

Leiden – ca. 4 km

Leiden – ca. 4 km

Verblijf in het koetshuis van het kasteel, een monumentaal pand verstopt in het bos nabij Leiden -incl. ontbijt & fles bubbels op de kamer

Jan Wolkers begon zijn schrijfcarrière met een verhaal over de diefstal van een marmeren sfinx uit een kasteel bij Oegstgeest. Wat bijna niemand weet is dat dit beeld ook daadwerkelijk bestaat. Nu prijkt het beruchte beeld, genaamd tillenbeest, in de Drakenzaal van Kasteel Oud-Poelgeest, een monumentaal pand verstopt in een bos van tien hectare even ten noorden van Leiden. De zus van de beroemde schrijver gaf het beeld drie jaar geleden terug aan de stichting die het kasteel beheert.

Dit prachtige landgoed op een toplocatie is omgetoverd tot een hotel, waar je kunt overnachten in het historische koetshuis, en wie wil er nu niet slapen op een plek die voor altijd verbonden zal zijn met Jan Wolkers' eerste verhaal? Naast dat dit hotel een bijzonder verhaal met zich meedraagt is het ook de perfect locatie om na een dagje shoppen in Leiden neer te ploffen op een sofa en te genieten van een lekker glaasje wijn. Meer behoefte aan de natuur dan is ook het strand om de hoek om lekker uit te waaien.

Nog even bedenktijd?

Neem voor slechts € 25 een optie op de gewenste reisdata.

  • Voor € 25 neem je een optie op jouw reisdatum of -data, totdat onze aanbieding verloopt.
  • Wanneer je besluit tot aanschaf over te gaan, wordt het geld in mindering gebracht op het totaalbedrag. Zo niet, dan wordt het geld als tegoed aan je Secret Escapes-account toegevoegd.

Belangrijk! Dit is geen aanbetaling, complete of gegarandeerde boeking. Een optie zorgt er alleen voor dat tijdens de bedenktijd niemand anders de aanbieding wegkaapt. Secret Escapes is niet aansprakelijk voor ontstane kosten in het geval dat de gewenste data niet beschikbaar zijn en je reservering opgeheven wordt.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.