FAQ - Veelgestelde vragen

Hoe kom ik erachter welke impact COVID19 heeft op mijn boeking?

Door de wereldwijde COVID-19-uitbraak vragen veel klanten zich af hoe de ziekte hun reisplannen beïnvloed. De situatie is nog steeds aan verandering onderhevig. Het officiële advies wordt regelmatig bijgewerkt.
Om verwarring te minimaliseren, volgt Secret Escapes de richtlijnen van de overheid in alle regio's waar wij reizen aanbieden. Je kunt de richtlijnen hier raadplegen: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen..

Op de contactpagina van Secret Escapes vind je aanvullende informatie over hoe om te gaan met het nieuwe coronavirus: https://be.secretescapes.com/contact

Als je een naderende boeking hebt die wordt beïnvloed door het coronavirus, DAN NEMEN WIJ CONTACT MET JE OP, ALS WIJ DAT NIET AL GEDAAN HEBBEN. Houd je inbox in de gaten voor e-mails van Secret Escapes.

Wat gebeurt er als mijn boeking wordt geannuleerd vanwege een gebied dat in quarantaine gaat?

Mocht het officiële advies 'alles behalve essentiële reizen' ingetrokken worden en je reis wordt vervolgens geannuleerd, dan zullen wij of je reisorganisatie contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Als je een Secret Escapes pakketreis hebt geboekt, zullen wij contact met je opnemen om een alternatief, een optie tot uitstel of een volledige terugbetaling aan te bieden.

Hoe weet ik bij welke reisorganisatie ik heb geboekt?

Je reisaanbieder staat vermeld in je boekingsbevestiging. Dit is ofwel de naam van het hotel (als je een verblijf met alleen accommodatie hebt geboekt), de naam van de touroperator (als je een pakketreis van een derde partij hebt geboekt), of Secret Escapes (als je een pakketreis van Secret Escapes hebt geboekt).

Ik wil niet meer reizen. Kan ik mijn vakantie annuleren?

Als het niet officieel wordt afgeraden om naar je bestemming te reizen, zal je reis doorgaan zoals gepland en gelden onze normale voorwaarden voor eventuele wijzigingen of annuleringen. Als het reisadvies van Buitenlandse Zaken verandert en reizen wel wordt afgeraden, nemen wij of jouw reisaanbieder contact met je op om verdere mogelijkheden te bespreken.

Wat gebeurt er als een luchtvaartmaatschappij mijn vlucht annuleert?

Sommige luchtvaartmaatschappijen verminderen hun vluchttijden. Als je vlucht wordt beïnvloed, zullen wij of jouw reisaanbieder contact met je opnemen om de verdere mogelijkheden te bespreken.
Als je jouw vluchten niet hebt geboekt bij Secret Escapes, moet je de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt en je reisverzekering controleren, zodat je jouw rechten kent als je verhinderd bent om te reizen.

Wat als mijn hotel sluit en ik nergens kan blijven?

Als je hotel sluit vanwege COVID19, maar het hotel zich niet in een gebied bevindt waar het officiële advies is om niet te reizen, zullen wij of je reisaanbieder contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken en begeleiding te bieden.

Wat als het land dat ik wil bezoeken mensen uit Nederland en/of België de toegang weigert?

Mocht een land zijn toegangsplicht wijzigen en reizigers uit andere landen de toegang weigeren, dan nemen wij of je reisaanbieder contact met je op om alle mogelijkheden te bespreken.

Wat als het land dat ik van plan ben te bezoeken mij plotseling vraagt om extra documentatie (visa etc.)?

Wanneer een land zijn toelatingseisen wijzigt en om extra documentatie vraagt, nemen wij of je reisorganisatie contact met je op om je te adviseren over hoe je dit kunt doen.

Ik heb een hotel geboekt, maar geen vluchten, in een land dat onderworpen is aan de beperkingen van COVID-19. Wat zijn mijn opties?

Wanneer je alleen een hotel via Secret Escapes hebt geboekt, heb je een contract direct bij het hotel [en helaas kunnen wij dan geen restitutie aanbieden]. Wij raden je aan contact met het hotel op te nemen, omdat zij je misschien de mogelijkheid kunnen bieden om je verblijf opnieuw te boeken. Het kan ook zijn dat jouw reisverzekering de kosten van de annulering dekt.

HOUD ER REKENING MEE DAT ALS JE BOEKING WORDT BEÏNVLOED DOOR COVID-19, WIJ ZELF CONTACT MET JE OPNEMEN. JE HOEFT GEEN CONTACT MET ONS OP TE NEMEN.

Hoe werkt Secret Escapes?


Bij Secret Escapes vinden we dat het boeken van een vakantie leuk, plezierig en zonder stress moet zijn. Daarom hebben we besloten om een website te maken waarop alleen de beste selectie van hotels en vakanties aangeboden worden, met exclusieve ledenprijzen. Wij garanderen de beste online-prijzen tijdens de actieperiode.

Elke week hebben we nieuwe aanbiedingen die ongeveer tien dagen duren – de resterende looptijd van de aanbieding wordt altijd aangegeven. Omdat er tot wel 140 aanbiedingen op de website kunnen staan, sturen wij u regelmatig een korte update per e-mail zodat u altijd weet wat de nieuwste aanbiedingen zijn.

Ondanks dat u bij ons de laagste online-prijzen tijdens een aanbiedingsperiode zult vinden, kan het zijn dat de beschikbaarheid van de prijzen met de hoogste korting beperkt zijn.

Dankzij een zorgvuldige selectie van hotels en vakanties voor leden, heeft Secret Escapes voor de aanbiedingen de rol van reisagent voor hotels, leveranciers en andere reisagenten.

Waarom bij ons boeken?

Secret Escapes biedt luxe hotels en vakanties aan in binnen- en buitenland tegen gegarandeerd de beste online prijs zolang de actieperiode loopt.

Als lid van Secret Escapes kunt u er zeker van zijn dat de prijzen exclusief zijn en nergens anders goedkoper worden aangeboden zolang onze actieperiode loopt – u hoeft niet verder te kijken om zeker te weten dat u de beste prijs krijgt. We bieden geen hotelvouchers – u boekt de data van uw reis en kunt vertrekken.

We proberen ervoor te zorgen dat onze leden de waarde van boeken bij Secret Escapes inzien. Al onze aanbiedingen worden zorgvuldig geselecteerd door een team van reisexperts en we proberen altijd kleine extra's voor leden te regelen, zoals een gratis upgrade, een wellnessbehandeling of speciale korting, welkomstgeschenk of een compleet diner - we doen er alles aan om uw verblijf speciaal te maken.

Verkopen wij kortingsbonnen?

We verkopen geen hotelvouchers. We bieden onze leden de mogelijkheid om de nachten die ze willen verblijven te boeken tegen een exclusieve prijs die alleen voor onze leden beschikbaar is. U hoeft dus geen voucher te verzilveren.

De prijsgarantie van Secret Escapes 

 Wat is de door Secret Escapes gegarandeerde prijs?

Ons team werkt er hard aan om alleen de allerbeste hotels en reizen te selecteren tegen een prijs die beter is dan alle andere online prijzen tijdens de actieperiode. Wij struinen continu het internet af om ervoor te zorgen dat u de laagst mogelijke tarieven krijgt. U hoeft dus eigenlijk niet verder te kijken – wij garanderen dat onze exclusieve prijzen nergens anders overtroffen worden.

In het geval dat we toch een lagere prijs voor een van onze aanbiedingen vinden, dan wordt deze aanbieding onmiddellijk van de website gehaald. Ons team onderhandelt dan over een beter tarief of extra's voor onze leden (zoals een glas champagne bij aankomst, kamerupgrades of een driegangendiner), of de aanbieding wordt permanent verwijderd.

Wij zijn specialist op het gebied van tijdelijke aanbiedingen. We doen ons uiterste best om u te inspireren eens iets nieuws of een andere bestemming te proberen. Maar misschien bezoekt u onze website terwijl u al weet waarheen en wanneer u wilt reizen. Als geen van onze tijdelijke aanbiedingen overeenkomt met uw reiswensen, dan tonen we meestal een selectie van onze exclusieve hotels onderaan de pagina, in zeegroene tekst. Dit zijn geen normale Secret Escapes aanbiedingen, maar aanbevolen hotels die op dit moment geen speciaal aanbod bij ons hebben. Deze hotels zijn het best mogelijk geprijsd, maar zijn niet gegarandeerd beter dan alle andere aanbieders, zoals bij onze normale tijdelijke aanbiedingen. Zo zorgen we ervoor dat u altijd kunt boeken wat u nodig heeft, tegen de best mogelijke prijs.

Wat als ik dezelfde aanbieding ergens anders goedkoper vind?

Het is onze taak om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt - en gelukkig is het nog niet het geval geweest. Vindt u toch elders online een lagere prijs voor exact dezelfde aanbieding, laat het dan ons weten door een e-mail te sturen naar klantenservice@secretescapes.nl; dan verwijderen wij de aanbieding van onze site en gaan opnieuw met het hotel onderhandelen.

Hoe worden de prijzen en kortingen berekend?

Onze tijdelijke aanbiedingen worden verkocht tegen prijzen die alleen beschikbaar zijn voor onze leden, goedkoper dan waar ook online. De beste prijs is gebaseerd op de hoogst mogelijke korting die u kunt krijgen voor een specifieke aanbieding. Meestal - maar niet altijd - is dit ook de laagste prijs voor deze aanbieding. Op een aantal data betaalt u zelfs nog minder, maar er zijn slechts enkele data beschikbaar voor het allerlaagste tarief. De hoogste korting is van toepassing wanneer de actieperiode begint.

We maken de prijs pas bekend nadat we deze veelvuldig hebben gecontroleerd. Zodra een aanbieding op onze website wordt geplaatst, garanderen wij altijd dat de laagste prijs (de prijs bovenaan de website) geldt voor tenminste 10% van het totale aantal aangeboden reisdata voor de betreffende aanbieding.

Uiteraard is deze laagste prijs het populairst, en dus ook het snelst uitverkocht. Vandaar dat onze laagste prijzen na een aantal dagen iets hoger kunnen zijn. Dit gebeurt alleen als de laagste prijzen uitverkocht zijn. Wanneer dit gebeurt wordt dit naast de prijs vermeld. Uitgebreide informatie over hoe wij onze prijzen berekenen vindt u onder 'Meer informatie' bij de specifieke aanbieding.

Lid worden van Secret Escapes

Wat krijg ik als ik lid word?

Wij bieden onze leden kortingen van tot 70% op zorgvuldig geselecteerde luxe hotels en reizen. Tijdens de actieperiode bij Secret Escapes vindt u voor deze aanbieding nergens anders online een betere prijs - dat is onze garantie.

Wie kan lid worden?

Iedereen!

Hoe vaak krijg ik e-mails van jullie?

We sturen elke zondag een e-mail met de beste nieuwe aanbiedingen en op dinsdag een overzicht van alle andere actieve aanbiedingen – zo hoeft u nooit wat te missen. U kunt in uw account zelf instellen welke e-mails u graag ontvangt.

Een aankoop doen

Waarom kan ik de prijzen niet zien?


Als de prijzen niet worden weergegeven, dan bent u waarschijnlijk nog niet ingelogd. Als u de prijzen in een vreemde valuta weergegeven ziet, selecteer dan Nederland of België in uw landeninstellingen om de prijs in euro's te zien. Als u bent ingelogd en een aanbieding heeft geselecteerd die u aanspreekt, verschijnen rechts naast de foto's prijs en volledige informatie over de reis.

Hoe kan ik een hotel of reis boeken?

U kunt bij ons een reis boeken net zoals bij elke andere websites, of u kunt de beslissing nog even uitstellen door alvast voor € 25 een optie nemen op een reisdatum. 

Is mijn aanbetaling op een reisarrangement verzekerd? 

Secret Escapes werkt alleen met zorgvuldig geselecteerde Nederlandse touroperators die lid zijn van SGR, of die vergelijkbare verzekering tegen insolventie hebben. Daarom is er geen enkele reden om zorgen te maken over uw aanbetaling. 

Wat is een optie?

Onze leden kunnen op bepaalde aanbieding een vrijblijvende optie nemen. Het organiseren van een reis kost immers tijd, zeker als u de reis samen met anderen plant. Wij begrijpen dat u niet altijd meteen een definitieve boeking kunt doen.

Om u wat meer bedenktijd te geven kunt u voor €25 een optie nemen op bepaalde reisdata zodat deze data niet door andere leden weggekaapt worden. Uw optie is tot aan het einde van de actieperiode geldig. Als u de boeking alsnog binnen de actieperiode maakt, wordt het bedrag van de optie op het totaalbedrag in mindering gebracht. Mocht u toch niet boeken, dan is dat ook geen probleem – in dit geval wordt het volledige bedrag van de optie toegevoegd aan uw Secret Escapes account.

Let op – een optie is geen aanbetaling van een boeking en is ook geen voltooide, complete of bevestigde boeking. Een optie is simpelweg om te voorkomen dat de door u geselecteerde reisdata door andere leden worden geboekt terwijl u de reis aan het plannen bent.

Helaas kan het voorkomen dat een hotel geen beschikbare kamers meer heeft op de door u gewenste data; een hotel verkoopt zijn kamers immers ook elders, echter niet tegen de tarieven die wij aanbieden. Als dit het geval is wordt uw optie automatisch geannuleerd en wordt uw aanbetaling als tegoed in uw Secret Escapes account opgeslagen. Wij informeren u hier meteen over. Zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie.


Wat zijn de boekingskosten?

U betaalt per boeking een bedrag van €5 (€10 bij boekingen van meer dan €100) aan boekingskosten. Deze relatief lage toeslag zorgt ervoor dat onze aanbiedinge scherp geprijsd blijven en dat we gratis klantendienst kunnen blijven bieden. De boekingskosten worden op het overzicht van aanbiedingen en op elke aanbiedingsbladzijde duidelijk gemaakt met een sterretje achter de prijs en uitleg onderaan de bladzijde, en is voordat u boekt in de kostenoverzicht vermeld. Bij de berekening van de aanbiedingsprijs en de kortingspercentage van de aanbieding worden deze boekingskosten niet meegenomen.


Facturen

Kan ik een factuur krijgen?

Secret Escapes fungeert uitsluiten als intermediair tussen de klant en het hotel of de touroperator en kan dus alleen een factuur uitschrijven ter hoogte van de boekingskosten. Een BTW-factuur kun je alleen direct ontvangen van het hotel of de touroperator, de uiteindelijke leverancier van het verblijf of de reis. Wij proberen er bij de keuze van onze partners altijd voor te zorgen dat de betreffende hotels en touroperators inderdaad bereid zijn om klanten een factuur te geven. Omdat Secret Escapes voornamelijk een boekingssite is voor vakanties is dit voor alle betrokken bedrijven niet altijd mogelijk en in dit geval bemiddeling door Secret Escapes niet mogelijk.


Uitnodigingen en tegoeden

Hoe kan ik Secret Escapes met mijn vrienden delen?

Bij Secret Escapes houden we ervan als mensen elkaar tippen – sterker nog, we moedigen dit zelfs aan. U ontvangt van ons gratis tegoed als de vrienden die u met uw persoonlijke link heeft uitnodigd zich ook bij Secret Escapes aanmelden. € 5 als vijf vrienden zich aanmelden, € 25 bij 25 vrienden en € 50 wanneer 50 vrienden van uw link gebruik hebben gemaakt. Daarnaast ontvangt u € 25 tegoed voor iedere boeking die uw vrienden bij Secret Escapes maken.

Wat gebeurt er als meerdere personen mij uitnodigen voor Secret Escapes, wie krijgt dan het tegoed van €25?

De persoon die het tegoed van € 25 ontvangt is degene op wiens link is geklikt.

Kan ik ook €25 contant krijgen voor het uitnodigen van vrienden?

Nee. Het tegoed van €25 kan alleen gebruikt worden op de website van Secret Escapes.

Onze aanbiedingen - de kleine lettertjes...

Wat is als klant mijn relatie met Secret Escapes zodra ik heb geboekt?

Secret Escapes fungeert als een reisagent, en wel een met ongelooflijk goede aanbiedingen. Zodra u als een klant een boeking heeft gemaakt via Secret Escapes, dan bent u een overeenkomst aangegaan met het desbetreffende hotel of aanbieder van de reis. Secret Escapes verkoopt het product van het hotel of de reisaanbieder en het is aan het hotel, de reisaanbieder of de leverancier om ervoor te zorgen dat de klant datgene krijgt waar hij of zij voor heeft betaald.
Waar komen jullie beoordelingen met sterren vandaan?

We selecteren de hotels en vakanties die we aan u aanbieden zeer zorgvuldig. De sterren vormen een handige rangschikking van de accommodaties en reflecteren het niveau van het aangeboden hotel in het eigen land. Een vijfsterrenhotel in Londen kan anders ervaren worden dan een vijfsterrenhotel in Athene of Istanbul, maar we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de hotels die wij aanbieden onze eigen standaarden bereiken en zelfs overtreffen. Dit vinden we nog veel belangrijker dan een sterrenwaardering.

Ik ben niet tevreden met de voorgestelde vluchttijden. Kan ik deze veranderen?


Aanbiedingen inclusief vlucht verkopen wij namens een leverancier of reisaanbieder. Het is dan ook niet mogelijk om vluchttijden te veranderen en rechtstreeks alternatieven aan te bieden. Als u niet tevreden bent met de vooraf reeds gecommuniceerde vluchttijden, is het helaas niet mogelijk om hier iets aan te veranderen. Als de vluchttijden zijn veranderd nadat u een boeking heeft gemaakt, en deze tijden niet binnen de variabelen vallen die tijdens de boeking werden aangegeven, neem dan rechtstreeks contact op met de leverancier of reisaanbieder.

Mijn vakantie is inclusief vluchten - wanneer ontvang ik de precieze vluchttijden?

We streven er altijd naar om onze leden tijdens het boekingsproces van alle informatie te voorzien die ze voor hun reis nodig hebben. Als het een aanbieding met vervoer betreft - of het nu om vluchten, veerboten, cruiseschepen of treinen gaat - zullen we de meest recente reistijden weergegeven zoals die aan ons geleverd zijn door de touroperator.

Omdat we een reisagent zijn die namens touroperators optreedt is valt bepaling van de precieze reistijden buiten onze controle en afhankelijk van de algemene voorwaarden van de relevante touroperator. U wordt in het geval van een aanbieding inclusief reis altijd in de 'Details en reisdata' teksten op onze website met een link verwezen naar deze algemene voorwaarden, en zullen u van de ons bekende (verwachtte) reistijden op de hoogte stellen. U krijgt de definitieve reistijden echter van de touroperator zelf, nadat uw boeking door hen is bevestigd. De touroperators met wie wij samenwerken doen deze bevestiging op verschillende manieren, maar uw definitieve rijstijden worden zeker nog door hen bevestigd.

Zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie over reistijden.

Heb ik een reisverzekering nodig?

Wij raden aan om altijd een reisverzekering af te sluiten als u een vakantie boekt. Een reisverzekering is waarschijnlijk niet het meest spannende onderdeel van de vakantie, maar het is tegelijkertijd ook een van de belangrijkste zaken die ervoor zorgen dat uw reis een succes wordt. Wij raden al onze leden aan om een reisverzekering af te sluiten – wat voor soort reis u ook boekt.

Ook raden wij altijd een uitgebreide polis aan zodat de verzekering u dekt voor annuleringen, gezondheidszorg, familieomstandigheden, bagage, nalatigheid van leveranciers en vele andere mogelijke problemen. Neem altijd het zekere voor het onzekere!

Wat kan ik doen als ik tijdens mijn vakantie een klacht heb?

Als u ontevreden bent over (een bepaalde onderdeel van) uw hotel of vakantie of wanneer u van mening bent dat uw ervaring niet aan de verwachtingen voldeed – of het nu gaat om kamer, service, eten of hygiëne – maak dit allereerst kenbaar aan het hotelmanagement, uw reisagent of aan de vertegenwoordiger van uw hotel of resort. Zij zullen in staat zijn om meteen iets te doen aan de problemen die u ervaart. Wij ondersteunen u zo goed als we kunnen om een goede oplossing te vinden.

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat een klant geheel ontevreden is met de aanbieding, of met de manier waarop wij hierover hebben gecommuniceerd. Nogmaals, informeert u eerst het hotelmanagement, uw reisagent of de vertegenwoordiger van uw resort om snel tot een oplossing te kunnen komen. Wij stellen het echter op prijs als u ook contact met ons opneemt, via klantenservice@secretescapes.nl. We helpen u graag om uw luxereis tot een werkelijk plezierige ervaring te maken, maar in het geval er problemen zijn moeten wij dit wel weten. Uw feedback is hiervoor erg belangrijk.

Als u problemen heeft met een vlucht – zoals vertragingen of annuleringen – neemt u dan alstublieft rechtstreeks contact op met de reisagent (een telefoonnummer voor noodgevallen staat vermeld op de boekingsbevestiging).

Wat gebeurt er als mijn boeking wordt veranderd of geannuleerd?

Met uiterste nauwkeurigheid zorgen wij ervoor dat alle details, prijzen en informatie die wij communiceren correct zijn. Heel af en toe kan het voorkomen dat er een fout in een van onze aanbiedingen verbeterd moet worden – dit kan gebeuren voordat u boekt, of net erna. In geval we een verandering moeten doorvoeren nadat u een reis heeft geboekt, dan zullen we u hier, in lijn met onze algemene voorwaarden, zo spoedig mogelijk over informeren. Nogmaals, dit komt zeer weinig voor.

Heel zelden kan het voorkomen dat een leverancier (een reisagent of een hotel) een boeking annuleert nadat deze al via onze website is aangeboden. Dat gaat geheel buiten ons om; de leverancier kan de kamers of plaatsen wellicht al hebben uitverkocht zonder ons daarover in te lichten, wat er toe kan leiden dat de boeking niet uitgevoerd kan worden. Aangezien wij als reisagent opereren en uw contract rechtstreeks met de leverancier wordt afgesloten, zullen wij u helpen om een restitutie te krijgen of om uw reisdata te veranderen. Secret Escapes is niet verantwoordelijk voor eventuele kosten die zijn gemoeid met een annulering door de leverancier. Bijvoorbeeld als u een hotel heeft geboekt bij een leverancier in Spanje en direct daarna apart een vlucht boekt, om pas daarna van het hotel te vernemen dat de boeking niet gehonoreerd kan worden. Dit is een van de redenen waarom we u aanraden om altijd een goede reisverzekering af te sluiten.

Voor meer informatie over veranderingen en annuleringen verwijzen we naar onze algemene voorwaarden.